Információk

Fontos!!!

Minden kedves vendégünk hozza magával ( ha van) kishajó vezetői engedélyét!

Egyet nem szabad elfelejteni: a Duna Delta vadvíz. Saját szabályokkal, az időjárásnak, vízjárásnak kiszolgáltatott horgásszal. Aki ezzel nem számol, az illúziókba ringatja magát. Nincsen tuti fogás, garantált hal. Aki így érkezik erre a vízre, az csalódni fog. Azonban ha jól felkészülünk, megfogadjuk a túravezető tanácsait, kitartóan horgászunk és az időt a vízen töltjük nem a pálinka mellett a tanyán, valamint még egy kis szerencsénk is van, akkor olyan élményben lehet részünk, amelyre hazai körülmények között esélyünk sincs.

Nem legenda, hanem valóság 4 óra alatt több mint 60 db csuka, vagy december 19-én 19 kg-os nyurgaponty, napközben zavaros vízben, nyár közepén 8-10 db szép süllő 2,5 óra alatt, vagy 8-10 nyurgaponty egy fél napos horgászat alatt. Ez mind igaz.
De ahhoz, hogy ez az ideérkező horgásszal is megtörténjen, kitartás, némi szerencse és következetes horgászat szükséges.

Az alábbiakban szeretnék egy kis segítséget nyújtani leendő vendégeinknek, hogy a horgászatuk valóban élményekben gazdag és sikeres legyen a Duna delta Chilia ágán.

Mikorra tervezzük a túránkat?

Ez egy nagyon nehéz kérdés. Mivel vadvízről van szó, így az időjárási viszonyok és vízállás, valamint a víz minősége befolyásolhatja a horgászatot. Azonban az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy nem igazán lehet szabályokat felállítani, mikor lehet ezt, vagy azt a halfajt a legsikeresebben fogni. Élő példa a december 19-én fogott majdnem 20 kg-os nyurgaponty, a tavaly augusztusban falánkul zabáló csukák, az enyhe télnek köszönhető januári harcsák és a nyáridő kellős közepén, fényes nappal, zavaros vízben, twisterrel fogott szép süllők garmada.

Én azt javaslom, az időpont kiválasztásánál vegyük figyelembe elsősorban, hogy milyen körülmények között szeretünk horgászni, milyen módszerekkel. Aki nem szereti a hideget, az jöjjön inkább július augusztusban, mikor még hajnalban nem fog fázni, mint például szeptember végén, vagy októberben. Ne aggódjon így is van esélye csukát, süllőt is fogni. Aki komoly harcsás az esetleg nézze meg a szolunáris naptárat, hogy mikor van új hold. A teljes sötétbe burkolózó éjszakák valóban növelik az esélyét a kapitális harcsák elejtésének.
A pontyosoknak a legjobb, szinte egész szezonban kiváló eséllyel indulnak, én a nyári hónapokat és szeptembert javasolnám, de csak azért mert kényelmes vagyok és nem szeretek hajnalban nagyon felöltözni. Ősszel a pontyot ugyanolyan sikeresen lehet fogni mint a rablóhalakat.

Gyönyörű hajnal a Tataru ágon

A szállások kétágyas faházakban vannak, melyek kis terasszal rendelkeznek, ahová kényelmesen lepakolhatóak a felszerelések, botok stb. A faházak, ággyal, ágyneművel, szekrénnyel felszereltek. Mindegyikben találhatóak 220V  elektromos csatlakozások, telefontöltőknek, akkumulátoroknak, vagy más elektromos berendezésnek.

A toalett és a fürdő kulturált környezetben van kialakítva a központi épületben. 4 toalett, 2 mosdó, és 4 zuhanyfülke áll a vendégek rendelkezésére.

A központi épületben található a konyha és a társalgó, valamint az étkező. Nyáron, jó időben az étkezés a teraszon történik, valamint a kertben rendelkezésre áll egy grill is ha kedvük van a kinti sütögetéshez.

A hangulatosan berendezett társalgóban közel 40 magyar csatorna műsorai, valamint házimozi rendszer áll rendelkezésre a vendégek számára a még tökéletesebb kikapcsolódáshoz.

A csónakok 2 ember számára kényelmes horgászatot biztosítanak egész napra

A HotSpot lehetôvé teszi, hogy a laptopok és kéziszámítógépek vezetékek nélkül, rádióhullámokon keresztül (az ún. Wi-Fi vagy WLAN technológiával), egy behatárolt területrôl nagy sebességgel kapcsolódhassanak az Internethez.

Minden kedves vendégünk számára rendelkezésre áll a bár, ahol a sörtől a rövid italokig minden földi jó kapható, tehát nem kell cipelni a hazait otthonról többé!

Remélem tudtam egy kis támpontot adni a döntéshez, hogy hozzánk a Chilia ágra szervezzék horgásztúrájukat

Amennyiben még mindig maradt kérdés, keressen meg bizalommal a lenti e-mail címen vagy bármelyik telefonszámon.

Üdvözlettel,
Péter és Csongor